pprojectfit.blogg.se

BROCCOLI & JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED SCONES

Kategori: Recept

På kvällen bör man inte äta en allt för tung måltid, därför passar en soppa bra som dagens sista måltid. Ikväll provade vi två, Ellen och Ronja, på ett nytt recept gjort av Anna Skipper.
 
Broccoli innehåller mycket c-vitamin, järn och b-vitamin. Den ökar även stresståligheten, immunförsvaret och hämmar inflammationer. jordärtskocka ger dig en hälsosam tarmflora och inulinet i den ger soppan en lätt sötma. 
 
 
BROCCOLI OCH JORDÄRTSKOCKSSOPPA 
 
ingredienser
1 knippa broccoli
2 schalottenlökar (hackade)
3 jordärtskockor
1 msk buljong
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 vitlök (finhackad) 
 
1. Lägg i schalottenlök, vitlök, curry och gurkmeja i en kastrull och låt det fräsa lite. 
2. Skala jorärtskockorna och dela i mindre bitar, dela även broccolin i små buketter.
3. Lägg ner både broccolin och jordärtskockorna i kastrullen så att det precis täcker grönsakerna.
4. Lägg till buljong i blandningen.
5. Lägg på lock och låt puttra i ca 15 minuter. Se till grönsakerna är mjuka innan du tar kastrullen från plattan.
6. Mixa sedan soppan så att den får en slät konsistens. Servera i djupa skålar
Två portioner av soppan innehåller 317 kcal.
 
Till soppan gjorde vi en nyttigare version av de vanliga sconesen. 
 
RÅGSCONES
 
Ingredienser
2 dl mjölk
4 dl rågmjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk strösocker
50 g smör
 
1. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver. 
2. Smula ner smöret i skålen.
3. Blanda ner mjöken och rör ihop till en deg, blanda inte för mycket, då kan sconesen bli sega. 
4. Grädda i 200 grader, i ca 13 minuter.
Två portioner av scones innehåller ca 400 kcal.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: