pprojectfit.blogg.se

En nyttigare carbonara

Kategori: Isabelle


Den som säger att pasta carbonara inte tar dej till himlen, den har inte smakat på himlen. Jag, som är en jäkla pastafantast går ju (nästan) i graven för det inte lika roliga näringsinnehållet i en äkta carbonara med bacon, grädde, pasta, äggula och ost. Så ikväll gjorde jag en lite lättare variant med magert kalkonkött, lätt kvarg, pasta och rosmarin. Den gick hem! Definitivt.

IMITERAD PASTA CARBONARA
(1 portion)
60 g glutenfri tagliatelle
5-6 skivor rökt kalkon
30 g lätt kvarg
20 g keso mini
salt, peppar, rosmarin

Koka pastan enligt anvisningar. Klipp eller skär skinkan i småbitar och stek i lite olivolja. Blanda keson med kvargen och lite rosmarin, tillsätt pastan och skinkan och krydda med salt och peppar (ev. vitpeppar). Servera med broccoli, ärtor, majs eller bladsallad. 

Kalorier per portion:  278 kcal
Jag åt min pasta med ärtor, majs och ett halvt knäckebröd och hela måltiden landade på cirka 360 kcal. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: