pprojectfit.blogg.se

Fisksoppa med musslor!

Kategori: Isabell

Något som är fullproppat med vitaminer och mineraler och fungerar utmärkt som både till fest och vardags är fisksoppa! Det är helt fantastiskt och jag som älskar musslor och många av havets delikatesser längtar redan till nästa gång vi ska äta det. En portion innehåller 479 kalorier och på köpet får man massor av bra omega 3 från fisken.
4 personer
½ purjulök
2 stjälkar selleri
½ fänkol
3 små potatisar i tärningar
1 morot i skivor
1 msk matskedar fiskfond
1 dl matlagningsvin
3dl vatten
1 ½ dl grädde
½ burk krossade tomater
1 pkt torsk á 400 g
2 laxfilér (300g)
1 pkt blåmuslor (frysta)
räkor
salt peppar
hackad färsk dill
 
Bryn purjulök, selleri och fänkol i en stor gryta. Häll på fond, vatten, vin och grädde och lägg därefter i potatis och morätter som är delat i tärningarna. Koka i 15 min. Lägg i all fisk, musslor och dillen och låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt chilli och servera därefter toppat med räkor. Musslor som inte har öppnat sig ska ej ätas!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: