pprojectfit.blogg.se

Köttfärsbiffar med fetaost

Kategori: Ellen

För att sätta lite ny smak i de vanliga köttfärsbiffarna blandade vi dem idag med vitlök, oregano och fetaost. Kan verkligen rekommendera detta, biffarna blev både mättande och goda! Till biffarna hade vi sparris och grönsaker. Receptet är anpassat för 4 portioner, en portion med köttfärsbiffar innehåller ca 400 kcal.
 
 
400 g blandfärs (1000 kcal)
1/2 finhackad gul lök (eller riven) (26 kcal)
1 ägg (136 kcal)
1 tsk salt och något krm vitpeppar 
1-2 klyfta vitlök
75 g fetaost (188 kcal)
0,5 tsk torkad oregano 
Olivolja att steka köttfärsbiffarna i (1 msk = ca 132 kcal)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka lök och blanda ihop alla ingredienser tillsammans med köttfärssmeten i en skål. Skala och pressa i vitlöken. Smula fetosten så smått du kan och tillsätt den. Tillsätt oreganon. Blanda ihop färsen men blanda inte för mycket då blir färsen trådig. Värm en stekpanna med lite olivolja. Stek ett litet smakprov. Kanske behövs mer av någon krydda? Forma biffarna i storlek som ishockeypuckar. Bryn några i taget i en stekpanna i olivolja. Lägg över efterhand i en ugnsform. När du brynt alla köttfärsbiffar låter du dem gå klart i ugnen i ca 10-15 minuter. Ta ut och servera köttfärsbiffarna med precis vad du känner för!

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: