pprojectfit.blogg.se

Morotskaka-gröt

Kategori: Isabelle

Havregrynsgröt innebär tusentals variationsmöjligheter. I veckan provade jag ett nytt; morotskakagröt. Smaken påminner definitivt om morotskaka och det var kul som variation till det gamla vanliga! Vill dock prova att göra den ugnsbakad nästa gång, tror att morotssmaken framträder bättre då och att det grötiga mer blir som en saftig kaka. 

MOROTSKAKA-GRÖT
1 portion
1 dl havregryn
2 dl vatten
1 normalstor riven morot
1 tsk kanel
en nypa salt

Koka upp vattnet och häll därefter i havregrynen, den rivna moroten och en nypa salt. Krydda med kanel och eventuellt kardemumma. Tillsätt stevia som sötning om du vill. Vill du ha en mer proteinrik frukostvariant kan du kläcka i en äggvita. Servera med lätt kvarg blandad med vaniljpulver och stevia. Strö över mandlar eller andra nötter och njut!

En portion med kvarg och nötter ger ca 245 kcal.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: