pprojectfit.blogg.se

SAMMANSTÄLLNING VECKA 1

Kategori: Ronja

Nytt år, nya tag. Ja det var precis så jag kände, en chans att starta om. Men året hann inte ens börja för min del innan nästa händelse skulle drabba mig. I måndes på nyårsafton gick jag till gymmet och körde ett riktigt hårt och bra pass, en mil på crosstrainern, på 21 minuter (inte riktigt korrekt räkning enligt mig, men det var vad det stod på crosstrainern i alla fall) och stenhård styrketräning i 40 minuter. Var riktigt nöjd med min prestation, och begav mig direkt mot stan för att förbereda det sista inför nyårsafton. Men där tog mitt äventyr slut, svimmade nästan i stan och hade kraftiga skakningar i hela kroppen. Vi trodde från början att det berodde på låg blodsockernivå för min frukost innan träningspasset hade varit på tok för liten, ett misstag jag aldrig kommer göra om igen. Men idag en vecka senare ligger jag här i sängen, fortfarande burrig i huvudet och har en perfekt blodsockernivå. Alltså var anledningen en annan.
 
Efter drygt nio timmar på kristianstads sjukhus visade det sig att jag har enorma spänningar och knutor i ryggen och axlarna som antagligen styper till syretillförseln till huvudet. Som jag tidigare skrivit har det varit mycket för min del den senaste tiden med flera dödsfall, mycket i skolan och en hel del jobb. Mitt sätt att fly från alla tankar har varit att fly med träningen, och jag älskar det, det ger mig energi och chansen att släppa alla tankar och måsten. Det har gjort att jag psykiskt klarat mig, men nu har kroppen fysiskt sagt ifrån istället och det är dags för mig att börja lyssna, något som jag kanske borde gjort för ett bra tag sen. Det kommer alltså antagligen inte bli så mycket träning från mitt håll eftersom vårt projektarbete går mot sitt slut och jag inte lär vara på benen på ett tag. Det kommer i så fall att bli övningar för att bygga upp mina ryggmuskler och avslappningsövningar som ska förhindra att detta händer igen. Ska kontakta sjukgymnast och massör imorgon så får se vad de säger. Men jag har hittat en hel del recept som jag ska tillaga nu när saker börjat lugna ner sig lite, och kosten kommer för min del nu att bli en ännu viktigare faktor. 
 
 
I veckan har jag som ni själva kanske kan tänka er, inte kunnat träna då både stå och gå har varit en utmaning i sig vissa stunder. Jag har spenderat tre av dagarna i veckan i Stockholm där jag har slappat med min mamma, och shoppat när huvudet hängt med. Det har blivit många fikor, men har faktiskt hållt mig till relativt bra saker, smoothie, frukter, mörkt bröd, sallader m.m. Men vid de tillfällena då läget varit kritiskt fick det bli lite akutsocker eftersom vi tänkte att det var en bidragande faktor.
Min lärdom av detta kommer att bli stor, och jag hoppas någon mer kan lära sig något av det här. Vila, avslappning, mycket och näringsrik mat, och inte ta på sig för mycket, det är vad jag kommer satsa på framöver. Tråkigt att det skulle gå såhär långt för min del, men antagligen var det detta jag behövde.  
 
Nu ska jag mysa ner mig med film och hoppas på en bättre morgondag. 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: