pprojectfit.blogg.se

SESAMPANERAD KYCKLING MED AVOKADOSALLAD

Kategori: Amanda

 
Detta receptet hittade jag i en GI-bok hemma i hyllorna och tyckte att det lät väldigt smarrigt och jag måste erkänna att även om det var lite kladdigt med att "marinera" kycklingen så var det fatkiskt ganska gott, tycker att ni ska prova dettahära! En portion av denna maten (inkluderat ris) innehåller ca 430 kcal.
 
Ingredienser kycklingen:
4 kyckling filéer
4-5 dl sesamfrön
1-2 ägg
salt och peppar
olja
Ingredienser salladen:
2 avokador
3 röda äpplen
salt och peppar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 knippa gräslök
 
How to do:
Börja med salladen.
Skär avokado och äpple i små tärningar.
Skala inte äpplena, det är vackert med det röda skalet.
Lägg i en skål, salta och peppra, häll på olja, vinäger och finhackad gräslök.
Blanda och låt stå.
Skär kycklingfiléerna i fyra delar på längden.
Knäck äggen i en djup tallrik och salta och peppra.
Vispa lite med en gaffel så att gulan och vitan blandas.
Häll sesamfröna i en annan djup tallrik.
Doppa kycklingen först i äggblandningen och sedan i sesamfröna.
Se till att fröna täcker så mycket som möjligt av kycklingen och stek på medelhög värme tills filéerna är gyllenbruna.
Servera med avokadosalladen och till exempel fullkornsris.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: