pprojectfit.blogg.se

Ugnsrostade grönsaker med halloumi

Kategori: Isabelle

Vårterminens första skoldag var över på bara 45 minuter och jag fick plötsligt väldigt mycket tid över. Så trampade hemåt på min cykel och satte igång med lunchen som idag bestod av ugnsrostade grönsaker (broccoli, morötter, champinjoner) med halloumi och tzatziki till. Helt. Jävla. Fantastiskt. Igen! 

Det gick väldigt snabbt och smidigt att göra och är perfekt om man är sugen på en varmare sallad nu på vintern. Jag tog det jag hittade i vårt lilla skafferi och ingredienserna kan varieras i all oändlighet med olika grönsaker, rotfrukter och frön. Heaven on a plate helt enkelt!

UGNSROSTADE GRÖNSAKER
1 portion
25 g morötter
30 g broccoli
15 g skivade champinjoner
50 g halloumi
1 tsk kokosolja
flingsalt, peppar, timjan
 
TZATZIKI
40 g lätt kvarg
lite riven zucchini
vitlökspulver, salt, peppar

1. Sätt ugnen på 180 grader varmfläkt. Skala och skär morötterna i stavar. Sprid ut på en bakplåtstäckt plåt tillsammans med broccolin och champinjonerna. 
2. Strö över kokosoljan (går bra med olivolja också) timjan, salt och peppar och rör runt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter och rör om 1-2 gånger under tiden. 
3. Skiva halloumin och stek på medelhög värme tills den fått färg på båda sidor.
4. Blanda ihop kvargen med lite riven zucchini eller gurka, lite vitlökspulver. Salta och peppra. 

Hela receptet är för en person och har ett kaloriinnehåll på lite drygt 200 kcal. Därför bör måltiden kompletteras med mer grönsaker, en knäckemacka, quinoa eller liknande. 

Kommentarer

  • Emelieee G säger:

    Ni får gääääärna tipsa om kalorisnåla frukostar/maträtter. ;) ;)

    2013-01-08 | 17:21:37
    Bloggadress: http://mlifitforfight.blogg.se

Kommentera inlägget här: