pprojectfit.blogg.se

bubbelbad

Kategori: Amanda

Här är fyra mycket bra anledningar till att ta ett avslappnande bad lite då och då.

Ett varmt bad stärker immunförsvaret

Ett varmt bad ökar cirkulationen i blod- och lymfsystemet vilket i sin tur kan hjälpa kroppen att bekämpa förkylningar och infektioner.

Varma bad renar kroppen

Genom saker vi stoppar i oss, avgaser och föroreningar i luften och slagprodukter från vår egna kropp finns det mycket gifter i våra kroppar. Genom att tappa upp ett bad som är varmt nog för att du ska börja svettas, men inte så varmt att du bränner dig, svettas du ut mängder av de gifter som annars skulle skapat problem med din hälsa. Eftersom dina porer rensas ut luktar du också godare, vilket innebär att du inte är i lika stort behov av deodorant.

Bubbelbad hjälper dig att slappna av

Det är knappast något okänt att ett varmt bad hjälper dig att slappna av. När värmen från vattnet tränger in på djupet i dina muskler blir de mer elastiska och stelheten släpper, det samma gäller för leder. Vill du bibehålla en del av rörligheten som ett varmt bad frigör kan du kombinera badet med lite stretching efteråt, det behöver inte vara något avancerat.

Varmt bad med badoljor

Ett vanligt varmt bad kan som sagt få dig att må bättre på en mängd olika vis. Vill du förbättre hälsan ännu mer genom att bada finns det mängder med olika oljor som du kan droppa i badkaret för att få olika effekter på din kropp och ditt psyke. Är du förkyld och tät i näsan kan du droppa i lite eukalyptus eller mentol i badet. Ångorna verkar avsvällande i näsan vilket gör det lättare för dig att andas. Solros- eller rosenblandsolja mjukar upp huden och minskar irritation.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: