pprojectfit.blogg.se

Proteinpasta med curry-räkor

Kategori: Isabelle

 
Jag har på flertalet bloggar läst om egengjord pasta gjord på ägg, färskost och fiberhusk och har länge velat prova, men inte riktigt hittat tid till det. Jag har tröttnat på min glutenfria pasta som lätt blir torr och tråkig i konsistensen så satte mej själv i arbete under fredagskvällen då pasta stod på menyn. 

Fiberhusk innehåller 100 % pulveriserat psylliumfröskal och bildar en gel då den sväller i vätska. Den används oftast i glutenfria degar och kan med sitt rika innehåll på kostfiber suga upp vätska och svälla degen. Jag missbedömde mej något och var lite långsam mellan vispningen och utbredandet på plåten så fick kämpa lite med att få degen platt (kavlade ut den mellan 2 bakplåtspapper), men det blev inte så dumt ändå!

Inspiration och recept hittade jag HÄR men ändrade lite i det för färre kalorier. Pastan är ett LCHF-recept, med mindre kolhydrater, mer protein och nyttiga fibrer och ger en bra mättnad. 
 


PASTA

2-3 portioner 
2 ägg
1 dl äggvita
70 g philadelphia light (12%)
60 g lätt kvarg (0,1%)
½ dl fiberhusk
salt
 
Vispa philadelphia med ägg, tillsätt fiberhusk och blanda tills du fått en jämn smet. Arbeta snabbt med att få ut smeten på en bakpappersförsedd plåt. Fiberhusket drar åt sig vätskan snabbt och det bli tjockt. Smeta ut tunt med en slickepott eller kavla ut mellan 2 bakplåtspapper vid behov. Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter. Låt svalna och skär tunna strimlor av degen med en pizzaskärare.

Currysåsen slängde jag ihop på drygt 1 dl sojamjölk som jag kokade tillsammans med 1 tsk gul thailändsk currypasta och serverade med räkor och några bitar avokado. 

En portion pasta innehåller cirka 70 kcal.
Hela tallriken med pasta, sås och räkor innehåller ungefär 200 kcal

Kommentarer


Kommentera inlägget här: