pprojectfit.blogg.se

Bananpannkakor med hallonkvarg

Kategori: Isabelle

Idag var första gången jag sprang en mil på (i princip) tom mage, vilket gick förvånansvärt bra! Men kan ändå inte förneka att det ekade ihåligt i magen som skrek efter energi och påfyllning när jag kom hem igen. Bra lockbete för någon som älskar frukost, så det satte fart på benen. Och så smakade det helt fantastiskt förstås. 

Receptet är detsamma som det jag publicerat här tidigare. Egentligen "behövs" varken havregryn eller kokos och kan uteslutas för den som vill göra receptet ännu mer kalorisnålt. Hallonkvargen smakar precis som hallonsorbet och vill man ha det ännu sötare kan man tillsätta lite stevia. Dessa pannkakorna verkar bara bli godare för varje gång man gör dem.. 

BANANPANNKAKOR MED HALLONKVARG
1-2 portioner
1 banan
1 ägg
1 äggvita
10 g havregryn
1 krm vaniljpulver
1 tsk fiberhusk
1 krm salt
kokos (valfritt)
10 st frysta hallon
100 g lätt kvarg (0,1%)

1. Mosa bananen och tillsätt äggen. Vispa till en jämn smet.
2. Rör i fiberhusken, vaniljpulvret, lite salt (och eventuellt kokos och havregryn).
3. Värm en stekpanna med en liten klick smör. Klicka ut smeten i så stora plättar du vill ha och stek på varje sida tills de fått fin färg. 
4. För att göra hallonkvargen mixar du bara kvargen med frysta hallon och serverar till pannkakorna. 
5. Strö lite mandlar och kokoschips över och frukosten är färdig!

Hela receptet ger ungefär 2 portioner eller 1 hel för den som är hungrig (hehe) och innehåller cirka 400 kcal. Väljer du att utesluta kokos, mandlar och havregryn blir den totala kalorimängden cirka 300 kcal.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: