pprojectfit.blogg.se

Charmen med morgon-pw

Kategori: Isabelle

Jag är denna veckan med i en träningsutmaning (som en blogg jag följer håller i) som går ut på att man ska försöka ge sej ut minst fem gånger (helst alla 7 dagar) och powerwalka före frukost på morgonen. I måndags gick jag en halvtimme och imorse pulsade jag genom ett snötäckt Hässleholm i en timme. 

Så varför är då powerwalk FÖRE frukost så bra? 
"Du förbrukar lika mycket energi under en morgonpromenad som om du skulle utfört aktiviteten på kvällen. Skillnaden är att ditt blodsocker är lågt, insulinnivån nästan obefintlig efter en god natts sömn och glykogendepåerna, där kolhydraterna lagras som energi, tar fort slut eftersom du inte ätit på många timmar. 

Din kropp har inte något annat val än att börja ta från fettdepåerna och en procentuellt större del av den använda energin kommer därför att bestå av fett. Där har du förklaringen till att promenad på morgonkvisten ger en effektivare fettförbränning!"

Jag har aldrig varit någon morgonmänniska och därför är det en jävla utmaning att komma ur sängen varje morgon. MEN en morgonpromenad gör ett under för mitt humör och det är underbart att komma hem lagom frusen och vrålhungrig och belöna sig med en stor och god frukost och då ha hela dagen framför sej!

När jag vandrar ensam tycker jag oftast det är skönast att bara gå, vilket absolut inte fungerar när jag springer. Då måste jag ha musik, annars lyfter inte mina fötter. Min springlista "cardio" hittas HÄR (spotify). Men har faktiskt hittat charmen i morgonradio (P3), som är hur bra som helst att gå till såhär på morgonkvisten. Prova det om du tröttnat på musik till dina promenader!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: