pprojectfit.blogg.se

Dietbröd

Kategori: Isabelle

Ännu mer brödbak! Igår kom jag hem med andan i halsen efter en lång skoldag, redo att kasta i mej middag och sen bege mej vidare för att kötta på steppasset. Inställt. För tredje veckan i rad. Så jag tröstade mej istället med att jag faktiskt fick väldigt mycket mer tid över och istället för att stressa ihop en panikmiddag lade jag ner lite mer omsorg för denna lätta måndagsmiddag som bestod av broccolisoppa, paprikastekt äggvita och nybakt dietbröd med lyxpålägg. 

Receptet på brödet har jag hittat HÄR och består av 4 ynka ingredienser; äggvita, pofiber, kvarg och bakpulver. Receptet ger 6 stycken bröd med endast 41 kcal/bröd. Men det krävdes desto fler för att bli mätt! Därför kunde de iallafall njutas av med gott samvete. Nästa gång vill jag prova att ha i rivna morötter och psylliumfröskal, så prova det om ni är baksugna!

DIETBRÖD
6 bitar
1 äggula
3 äggvitor
40 g pofiber
200 g lätt kvarg
1 tsk bakpulveren nypa salt

Separera 1 ägg och vispa upp vitan till ett hårt skum med ytterligare 2 äggvitor och en nypa salt. Blanda i en separat bunka 40 g Pofiber och 1 tsk bakpulver. Tillsätt det torra, 200 g kvarg samt äggulan till de vispade vitorna och vänd ihop till en jämn smet. Klicka ut 6 kakor på en papprad plåt och grädda på 225 grader i 15 minuter.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: