pprojectfit.blogg.se

Kalorisnål broccoli- och skinkpaj

Kategori: Isabelle


Tisdagsmenyn visade denna veckan paj! Jag älskar alla typer av pajer, men känt är ju att de inte riktigt fyller alla nyttighetskrav för den som vill äta hälsosamt. En vanlig paj är gjord på smör, mjöl, grädde, ägg och fyllning och med dess feta innehåll landar en portion mellan 500-600 kcal. Så jag tog saken i egna händer och experimenterade mej fram till ett resultat som blev SÅ bra. Hela pajen slukades (min syster slickade tillochmed formen) av min kräsna familj som alltid annars hellre äter vanlig mat när jag äter "mina konstigheter".

Den här pajen är helt fri från smör, mjöl och grädde och innehåller bara naturliga och nyttiga ingredienser. Pajskalet är gjort på kikärtor och fyllningen består av keso, äggvitor, broccoli och rökt kalkon. Skalet blev knaprigt och härligt frasigt och utgör en perfekt kombination med den saftiga fyllningen. Mmmmmm.

BROCCOLI- OCH SKINKPAJ

Pajskalet
150 g kikärtor (ca 2 dl omixade)
2 msk fiberhusk
2 msk pumpafrö-smör
en nypa havssalt
2 tsk linfrö

Fyllning
200-250 g broccoli
100 rökt kalkon
2 dl keso
en skvätt mjölk
1 ägg
2 äggvitor
salt + peppar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en pajform. Mixa allt (utom linfrö) till pajskalet i en mixer. Knåda ner linfrö och platta ut med händerna i formen. Nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. 
2. Tina under tiden broccolin och klipp/skär skinkan i små bitar. Mixa sedan keso, mjölk, ägg och kryddor i en mixer till en jämn sås. 
3. Ta ut den förgräddade pajen och fördela broccolin och skinkan jämnt på pajbottnen. Häll sedan över äggblandningen och grädda pajen i ugnen (200 grader) i cirka 30 minuter. 

Hela pajen (inklusive fyllning) har ett innehåll på endast 770 kcal. Den mättade 4 magar vilket gör att 1 portion paj innehåller cirka 192 kcal.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: