pprojectfit.blogg.se

Mungbönor!

Kategori: Isabell

Har länge varit sugen på att göra denna gryta/soppa men dess långa förberedelser har stoppat mig. Egentligen är det inget komplicerat alls utan att man måste bara veta redan på morgonen vad man ska äta så att mungbönorna blötläggs i tid.
Mungbönor är något helt nytt för mig men är definitivt något jag kommer äta igen. Inte nog med att de är fulla med protein, mineraler och kostfiber de smakar även gott. 
Jag lade själv till nudlar till grytan/soppan för en mer matigare effekt men vill man vara kolhyderatsnål kan man självklart välja bort det. En portion med nudlar innehåller ca 334 kalorier. Utan nudlar innehåller det cirka 150 kalorier så för att få en mätt och nöjd mage bör man lägga till något matigt.
 
4 port
8 dl vatten
Olivolja
1 ½ dl kokta mungbönor
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
1 hackad gul lök
½ tsk spiskummin
½ tsk malen chilli
1 hackad tomat (valde själv körsbärstomater)
 
Blötlägg cirka 1 dl mungbönor i 2 dl vatten 8 timmar innan du börjar laga maten.
När det väl är dags för mat lägger du i bönorna i 2 dl nytt vatten + salt och låter koka i 12 min. Därefter fräser du spiskummin, chilli, lök, vitlök, ingefära samt tomaten i olivolja i 1 min. Blanda därefter ner de kokta bönorna och häll på vattnet. Låt koka i 20 min. Vill du addera nudlar gör du det när det är 2-5 min kvar beroende på nudlarnas kokpunkt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: