pprojectfit.blogg.se

Powersmoothie

Kategori: Ellen

Något som för mig fungerar som ett perfekt mellanmål är smoothies. Du kan proppa i dem precis vad som passar sig bäst, och de går fort både att göra och att sluka! För att en smoothie ska passa bra som mat innan träning måste du se till att få i rätt ingredienser. Här är en smoothie som jag provade idag, innehållandes allt du behöver före att träningspass. 
 POWERSMOOTHIE

1.5 dl frysta hallon
1 dl yoghurt,
1 dl kesella 1%
1 msk linfröolja
1 msk psylliumfröskal
1 st banan
 
Häll alla ingredienser i en mixer, mixa till en slät konsistens.

Anledningen till att denna smoothien är så nyttig är bland annat för att de innehåller dessa ingredienser nedan. Man använder dem ofta i träningsshakes att dricka innan träning, nu kan du göra din egen shake istället!
 
Linfröolja: Innehåller de nyttiga omega-3 fettsyrorna, vilka är livsnödvändiga essentiella fettsyror. Det betyder att vi måste få i oss dem från kosten eftersom kroppen inte kan producera dessa själv. Fettsyrorna finns bland annat i linfröolja och fet fisk. Livsmedelsverket rekommenderar 2-3 gram om dagen, får du inte i dig det från den vanliga kosten är det bra att köpa omega-3 som tillskott.
Massor av studier visar att omega-3 har bra effekter på hälsan. Trots det finns det saker som är oklara. Det är till exempel bevisat att omega-3 är bra för hjärtat, men det har inte bevisats att omega-3 gör dig piggare eller minskar stress och sötsug, även om en del studier tyder på detta också. Linfröolja kalorier per 100 g: 884 kcal
 
Psyllium fröskal: Är en naturlig del i en hälsosam kost och innehåller 85% kostfiber, du tillsätter alltså dem i din kost för att ge den mer fibrer. Ger mättnadskänsla och dess fibrer binder vatten som bildar en gel som motionerar magen. Psylliumfröskal kalorier: 6 kcal

Kommentarer


Kommentera inlägget här: