pprojectfit.blogg.se

Proteinbars

Kategori: Isabelle


Jag har spanat på olika proteinbars-recept i vad som känns som 100 år, men aldrig riktigt kommit till skott till att faktiskt göra dem. Så när Isabell lyckades så bra med sina, så kände jag att det kanske var dags att ändå ge det ett försök. I just detta receptet är det en förutsättning att man har vassle-proteinpulver, då det utgör huvudingrediensen och hela konceptet. Jag hade endast 60 g kvar av det jag fick av min syster i julklapp, så halverade receptet jag utgick ifrån och fick därför bara 4 bars. 

Men överträffade mej själv. Herregud vad goda de blev! Har tidigare använt proteinpulver i microkakor och fluff, men tyckt att det smakat lite konstigt och snarare känts som det gjort onöda än nytta. Men rispuffarna gör barsen lite sega och även om den knapriga konsistensen uteblev helt så smakar de precis som vilken fantastiskt god chokladkaka som helst. Överväger nu att beställa hem mer proteinpulver, endast för att kunna göra och äta proteinbarer. Dessa kommer inte hålla länge vill jag lova!

Receptet är hämtat HÄRIFRÅN.

PROTEINBARS
10 bitar
40 g havregryn (eller rågflingor)
20 g rispuffar
80 g chokladvassle-proteinpulver
10 g kakao
3 äggvitor
2 msk vatten
10 g flytande honung

1. Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan äggvitorna + 2 msk vatten. 
2. Blanda tills du fått en jämn smet och rör slutligen i honungen.
3. Slå upp smeten i en klädd ugnsform (jag använde en vanlig brödform klädd i bakplåtspapper) och grädda i ugn på 175 grader i ca 10 minuter. 
4. Ta ut formen ur ugnen och låt kakan svalna i 10-20 minuter, skär sedan den i 10 bitar som du slår in i folie och förvarar i frysen. Eller så slukar du dem direkt!

Stats (hela satsen): 601 kcal, 78 g protein, 5 g fett, 58 g kolhydrater
Stats/bit: 60 kcal, 8 g protein, 0,5 g fett, 6 g kolhydrater

Kommentarer


Kommentera inlägget här: