pprojectfit.blogg.se

Stekta grötplättar - äpple/kanel

Kategori: Isabelle

 
Här kommer ännu ett frukostalternativ. Inspirerande och gott när kreativiteten i köket falnar och frukostvanorna börjar bli tråkiga. Min systers favoritfrukost, som jag hört mycket gott om och som jag även sett på många bloggar. Det är alltså stekt gröt, eller det är så det kallas åtminstone. Låter inte så väldigt aptitretande kanske. Men blev faktiskt positivt överraskad! Mättande och perfekt som variation till den vanliga havregrynsgröten. 

STEKT GRÖT - ÄPPLE/KANEL
1 portion
1 dl havregryn (35 g)
10 g fibrex
1 äggvita
nötter och frön
½ rivet äpple
en nypa kokos
en nypa salt
kanel
ca ½-1 dl vatten

Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om tills du fått en grötig massa. Hetta sedan upp en stekpanna och släng i en klick smör. Häll i smeten och stek under konstant omrörning (det klibbar som sören) tills nästan all vätska försvunnit. Forma sedan massan till små plättar eller bullar i valfri storlek och stek på medelhög värme tills de fått en lite krispig yta. Servera med vaniljkvarg (lätt kvarg blandad med lite vaniljpulver och stevia), äppelbitar och några skivor banan. 

Jag åt min frukost, som förövrigt smakade som rena efterrätten - GOD alltså, tillsammans med en kopp grönt te och en halv grape. Hela receptet mättar en hungrig mage och räcker alltså för en portion och innehåller (med toppingen; kvarg, banan, äpple) cirka 280 kcal.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: