pprojectfit.blogg.se

Ugnsbakad lax med squashpasta

Kategori: Ellen

Har råkat ut för någon sorts krämpa som gör mig helt orkeslös, + magknip och en släng av huvud- och nackvärk, precis vad jag behöver... Denna dagen har jag därför spenderat i soffan framför alla olika sorters filmer du kan tänka dig, inte särskilt underhållande kanske men att vila gör verkligen en gott.
Trots mina krämpor (haha) var det min tur att laga mat ikväll och på menyn stod ugnsbakad lax med squashpasta, yummy! En lätt- och snabbtillagad måltid med en ny twist, eftersom vi byter ut den vanliga pastan mot squash. Till detta blev det en sallad av avokado, körsbärstomater, salladskål och gurka.
Även om allt vad klart hyfsat snabbt ligger jag återigen i soffan, hoppas på att vakna med nya krafter imorgon! För även om det är kul att laga god mat, så går ingenting upp emot att komma hem helt utmattad från gymmet. Byter gärna ut denna orkeslösheten mot den man får där!
 
SQUASHPASTA (4 portioner)
2 st squash - ca 68 kcal/squash
2 st vitlöksklyftor - ca 7 kcal/klyfta
chilikrydda, salt & peppar
 
Skölj squashen och skala av långa remsor med en potatisskalare. Även det gröna skalet kan ätas. Sluta när du når det vattniga kärnhuset.
Stek squashen i smör eller olja. Pressa över vitlök och tillsätt chili. Låt steka i någon minut och rör om så att pastan inte bränns. Salta och peppra.
 
UGNSBAKAD LAX (4 portioner)
4 bitar skinn- och benfri lax, ca 500 g - ca 850 kcal
1 tsk olivolja (valfritt) - 40 kcal
salt & peppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Pensla laxen med olivolja, salta och peppra båda sidor av laxen. Baka i ugn i 15-20 minuter.
 
En portion ugnsbakad lax med squashpasta och tillhörande sallad innehåller ca 300 kcal.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: